Roze Schilderij Tederheid, Liefdesrijm Qixi Festival, Replica Horloges

Breguet heeft een nieuw horloge gelanceerd voor de Reine de Naples Queen of Naples-serie, ter ere van de charme van vrouwen. Het nieuwe lichtroze horloge zit vol romantische sfeer en liefde, ter ere van Chinese Valentijnsdag.

Tedere tijd condenseren en artistieke elegantie respecteren. Nu het Chinese romantische Valentijnsdagfestival nadert, heeft het Zwitserse nobele horlogemerk Breguet een zacht en romantisch roze horloge gelanceerd voor de iconische Reine de Naples Queen of Naples-serie. Dit horloge is beperkt tot 28 stuks, met rijke edelstenen die elkaar aanvullen en eeuwige liefde prijzen.

Chinese Valentijnsdag is een traditioneel romantisch festival in China. Het is als een oud muzikaal rijm, dat het verhaal vertelt van eeuwige liefde en loyaliteit. Op deze heldere zomernacht is de legende van de koeherder en het weefmeisje begiftigd met eindeloze tederheid en verwachtingen, wat symbool staat voor prachtige liefde voor geliefden. De wijzerplaat van het nieuwe horloge is parelmoer, met een unieke textuur en schoonheid, ter ere van de buitengewone charme van elke unieke vrouw. Onder het licht verandert het iriserende licht op de wijzerplaat subtiel met de beweging van de pols, net als de rijkdom en veelzijdige innerlijke wereld van vrouwen, die zachter en uitdagender wordt naarmate de tijd verstrijkt. De excentrieke wijzerplaat met oogverblindend vakmanschap met sneeuwvlokinleg voegt een vleugje verfijning en fantasie toe aan het ontwerp van het horloge, en het stralende licht stroomt erdoorheen alsof het een prachtig visioen vertelt. Het nieuwe uurwerk gebruikt elegant roze als hoofdmelodie, integreert op slimme wijze zachte en poëtische elementen, tekent een bewegend gedicht voor elke aanhoudende tijd, weerspiegelt de romantische sfeer van het Qixi-festival en componeert een ode aan de kracht en tijdloze charme van vrouwen.

Het nieuwe horloge heeft een witte parelmoeren wijzerplaat, een oogverblindende sneeuwvlokschaalring en 121 ingelegde diamanten. Het is omgeven door een zwarte minutenschaal in trackstijl, met symbolen geïnspireerd op zakhorloges ontworpen door Abraham-Louis Breguet. De iconische Breguet-wijzers geven de uren en minuten aan, terwijl de peervormige diamant op 6 uur een poëtische schoonheid aan het horloge toevoegt. De superpositie van twee roze tinten geeft de Arabische cijfers een driedimensionaal effect. Het nummer van het horloge bevindt zich tussen 11 en 12 uur als symbool van de identiteit van het horloge. Deze traditie dateert uit de begindagen van Breguet, waardoor elk uurwerk traceerbaar is. De binnenrand van de wijzerplaat en de lunette zijn ingelegd met 82 roze saffieren, waardoor de wijzerplaat helder schittert. De kroon is ingelegd met een druppelvormige roze saffier, die zijn nobele schoonheid laat zien.

Het horloge heeft een lichtroze alligatorleren band en een vouwsluiting en is ingelegd met 28 briljant geslepen diamanten.

Een charmant en verfijnd uurwerk

De ovale kast van 36,5 x 28,45 mm herbergt het automatische uurwerk 537/3 met 191 componenten, uitgerust met een balansveer van silicium en een Zwitserse in-line hefboomechappement van silicium, met een gangreserve van 45 uur. Silicium is niet alleen corrosiebestendig en slijtvast, maar wordt ook niet snel aangetast door magnetische velden, wat de nauwkeurigheid van het uurwerk kan verbeteren. Alle onderdelen van het uurwerk, zichtbaar of niet, worden zorgvuldig met de hand vervaardigd volgens de Breguet-traditie. Door de saffierkristallen onderkant van de witgouden kast, de automatische rotor van platina en de golven van Genève (Côtes de Genève), zijn gepolijste schroeven en afschuiningen op het uurwerk zichtbaar. De gouden rand is gegraveerd met het nummer van het horloge.

Geboren uit de creativiteit van een buitengewone vrouw en de vaardigheden van een meesterhorlogemaker

Het eerste horloge inspireert de Breguet Reine de Naples-collectie in de geschiedenis van het merk, Abraham-Louis Breguet, ontworpen voor Caroline Murat, de elegante koningin van Napels, de zus van Napoleon. Ze hield vooral van de replica horloges van Abraham-Louis Breguet en verzamelde in haar leven meer dan 30 Breguet-werken. In die tijd droegen vrouwen over het algemeen horloges om hun nek als kettingen, maar Caroline Murat deed een gedurfd en avant-gardistisch verzoek aan Abraham-Louis Breguet: ze wilde een horloge bestellen dat om de pols gedragen kon worden. In 1810 begon de heer Breguet met het maken van dit baanbrekende werk, dat ook het eerste bekende horloge in de geschiedenis van het merk werd.

De heer Breguet voltooide de levering in 1812. Het werk werd gerepareerd in 1849 en 1855. Hoewel dit horloge is verdwenen, zijn de historische gegevens en ontwerpkenmerken volledig opgenomen in de historische archieven van Breguet. De ovale kast is gecombineerd met een zilveren guilloché wijzerplaat en heeft meerdere complexe functies, zoals een tweede repeater, maanfaseweergave en thermometer. De band geweven met haar en gouddraad zorgt ervoor dat dit horloge elegant om de pols kan worden gedragen.

Technische productgegevens

Reine de Naples Queen of Naples-serie 8915BB/5D/964 D0

  • Beperkt tot 28 stuks, elk met een individueel nummer
  • Kast: 18K witgouden kast, bezet met 53 briljantgeslepen diamanten (ca. 0,74 karaat) en 82 briljantgeslepen roze saffieren (ca. 0,16 karaat), saffierglazen bodemdeksel, kroon bezet met een druppelvormige roze saffier (ca. 0,32 karaat)
  • Afmetingen: 36,5 mm x 28,45 mm
  • Dikte: 10,1 mm
  • Wijzerplaat: Gouden wijzerplaat bezet met 121 briljantgeslepen diamanten (ca. 24 karaat) en versierd met wit parelmoer, Breguet Arabische cijfers en een peervormige diamant onder de niet-gecentreerde wijzerplaat
  • Wijzers: Breguet’s wijzers
  • Functies: uren, minuten
  • Escapement: Silicium vlakke balansveer en silicium Zwitsers lineair hefboom-echappement
  • Uurwerk: automatisch uurwerk
  • Uurwerkmodel: 537/3
  • Frequentie: 3,5 Hz
  • Gangreserve: 45 uur
  • Waterbestendigheid: 3 bar (30 meter)
  • Band: Alligatorlederen band, drievoudige vouwsluiting bezet met 28 briljant geslepen diamanten